Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 4601

Tapio Ketonen

Kysymys:

Onko tälläisesta Saab 9-5 “ominaisuudesta” kukaan kysynyt ennen. Vasemman etupään paikkeilla tuntuu nykäys kun oikealle kaartaessa kiihdyttää. Saab huolto sanoo sen olevan ohjausputken ominaisuus, mutta minusta oire on jo pahentunut sellaiseksi että kyydissäolijatkin sen tuntevat ja tuntuu jo kuin vika olisi moottorin tyynyissä. Mistään ei löysää löydy, mutta ei oikein uskaltais luottaa noin löysään ohjausputkeenkaan. Autolla ajettu 70 000 km vm 2003 2.2 TiD

Näytä vastaus

Vastaus:

Ei ole kysynyt, enkä osaa kuvitella, millainen ohjausputki siellä oikein voisi nykiä.

Et täsmentänyt, tuntuuko nykäys silloin, kun kaasua vain lisätään vedon jo ollessa päällä, vai tuntuuko se silloin, kun siirrytään moottorijarrutuksesta vedätykseen. Jos nykäys tuntuu siirryttäessä pois moottorijarrutuksesta, vika voisi olla moottttori-voimansiirtoyhdistelmän tyynyissä, mutta sen pitäisi ilmetä muulloinkin kuin kaarrettaessa. Vetonivel voisi olla myös mahdollinen syy ilmiöön, mutta vaikeapa sitä vikaa on minun täältä autoa näkemättä etsiä. Mahtaisiko joku lukija olla törmännyt tallaiseen tapaukseen?

Julkaistu: 24.9.2005

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.