Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 46

Tapio Ketonen

Kysymys:

Tervehdys!Hämmästyin suuresti tänä kesänä Michelin Premacy Pilot -renkaiden ajo-ominaisuuksia. Rengaskoko on 205×55×16. Autoni Renault Laguna II kulki nämä kumit alla koko kesän kuin “humalassa”. Kampesi koko ajan oikealle ja ajaminen pitkillä suorilla teillä oli tosi rasittavaa vaeltelun ja uraherkkyyden vuoksi. Käytin autoa myös merkkihuollossa alustan ja ohjauslaitteiden tarkastuksessa sekä vanteiden tasapainotuksessa, mutta mitään “vikaa” ei löytynyt.

Nyt vaihdoin alle samankokoiset Nokian Hakkapeliitta 2:t. Vaeltelu loppui siihen paikkaan ja auto taas kulkee kuin juna, kuten viime kevättalvenakin ennen siirtoa kesäkumeille. Ei kampea suuntaan eikä toiseen.

Oletteko testanneet kyseistä kesärengastyyppiä tai onko kestotesti-Lagunassanne ollut samat kumit ensiasennusrenkaina? Jos on kokemusta, onko tullut tehtyä samoja havaintoja?

Tuntuu kurjalta, että uuden autoni alle on tehtaalla laitettu tällaiset pyörät alle. Pitänee varmaan vaihtaa paremmin sopivat kumit jo ensi kesänä. Näillä kun ei enää huvita ajaa!

Näytä vastaus

Vastaus:

Emme ole havainneet tuollaista käytöstä. Renkaissa on ilmeisesti pakko olla jotakin vikaa. Autollasi on vielä takuu, joten asian selvittäminen kuuluisi periaatteessa auton merkkiorganisaation tehtäviin. Tahtoo kuitenkin olla, että asiaa vieritetään kovin mieluusti pois omilta hartioilta.

Toinen mahdollisuus on ottaa asiassa yhteyttä renkaiden maahantuojaan, Oy Suomen Michelin Ab, osoite Ruukintie 7-9, 02320 Espoo, puh. (09) 80 271.

Julkaistu: 14.10.2002

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.