Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 4594

Tapio Ketonen

Kysymys:

Keväällä ostettu uusi corolla ja valitsin väriksi tummanpunaisen metallinhohto. Nyt kun autoa on käytetty jonkin aika on maalipinnassa naarmuja niinkuin vanhassa autossa jokunen jälki on ihan valkoiseen pohjaväriin asti ei kuitenkaan pelti näy. nämä ovat tulleet ilmeisesti parkkipaikoilla tai omista vaatteista vetoketjut yms. En viitsisi niitä paikata maalilla ja tuskin maalitakuu tuollaisia kattaa vaikka maalaus on surkea?

Väri on vaikea kun siinä näkyy jokainen jälki. Ajattelin josko sen vahaisi värivahalla mutta ainakin edellisessä autossani värivaha kului pois parissa viikossa. Voiko värivahan päälle vetää vielä kovavahan samantien ja pysyiskös se paremmin? Taidan olla liian pikkutarkka mutta olisi kiva kun uusi auto kiiltäisi. KOKEMUKSIA?

Näytä vastaus

Vastaus:

Voisihan sitä kovavahan levittämistä värivahan päälle kokeilla. Pääasia kuitenkin, että maalipinnassa ja ennen kaikkea niissä naarmuissa on vahaa, se suojaa pahemmilta vaurioilta. Toinen mahdollisuus olisi jokin sopivan värinen väripuikko,jolla sen vaalean narmunpohjan voisi peittää. Hyvä vahakerros jonkin verran estää myös tällaisten naarmujen syntymistä.

Hyvin pienet naarmut ovat kyllä sellainen asia, että enemmän ne taitavat häiritä niistä tietävää omsitajaa kuin ketään muuta. Autoa katsellaan yleensä kauempaa, eivätkä hiuksen paksuiset naarmut silloin erotu.

Julkaistu: 21.9.2005

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.