Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 459

Tapio Ketonen

Kysymys:

Kerropa,mitä auton huoltokirjan puute merkitsee auton arvoon. Minulle myytiin opelin merkkiliikkestä käytetty auto 2,5 vuotta sitten. Myyjä sanoi kaupantekohetkellä hommaavansa huoltokirjan, se kuulemma oli hukuksissa liikkeen sisällä. Asiaa tivattuani useampaan otteeseen ilmeni lopulta ettei huoltokirjaa olekaan. Lähdepä myymään tällaista autoa.

Näytä vastaus

Vastaus:

Enpä osaa antaa mitään konkreettista arvoa, mutta asia riippuu auton iästä. Uudehkossa autossa sen merkitys on suurempi, vanhassa jokseenkin olematon. Tietysti myös se vaikuttaa, onko kirja täytetty eli huollot tehty säännöllisesti.

Tämäkin tapaus on hyvä esimerkki siitä, että nimeä ei pitäisi laittaa paperiin ennen kuin kaikki kaupan ehdot on joko täytetty tai kirjattu kauppakirjaan. Jos huoltokirja olisi ollut kaupan ehtona, se olisi ilmeisesti löytynyt, nythän se oli myyjän kannalta turhaa jätepaperia, vaikka kirja olisi sattunutkin löytymään.

Huoltokirjaan ei silti voi luottaa liian paljon. Se on erittäin helppo väärentää. Aina niitä tyhjiä huoltokirjoja joutuu vääriin käsiin.

Julkaistu: 13.6.2002

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.