Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 4588

Tapio Ketonen

Kysymys:

Kysymykseni koskee sivullanne olevaa Nissan X-Trail 2.2 dCi XL Limited Edition 4×4 100 kW:n hintaa uutena: Sivullanne näyttää sen hinta olevan 38.350 Euroa, kun valmistajan sivulla on ko. auto uutena 38.750 Euroa.Kumpi hinta on oikea?

Näytä vastaus

Vastaus:

Yleensä valmistajien omilla sivuilla olevat hintatiedot ovat oikeita, asiaa on meiltä turha kysellä. Jos on autoa ostamassa, hinta kannattaa kysyä myyjältä.

X-Trailin hintaa laskettiin elokuussa. En ainakaan nyt löytänyt tuota ilmoittamaasi hintaa meidän nettipalvelustamme. Siellä hinta oli 37 350 euroa eli 1 400 euroa halvempi. Kyseessä voi toki olla näppäilyvirhekin, hintaa kirjoitettaessa sormi voi olla eksynyt naapurinäppäimelle.

Meidän sivuillamme olevat hinnat tulevat suoraan, käsin koskematta, maahantuojilta. Nissanin maahantuoja Aro-Yhtymä Oy on tuon hinnan antanut, ja se esiintyy Tuulilasin lisäksi myös mm. Tekniikan Maailman, Moottorin, Motivan ja Mainio.netin verkkopalvelujen autotietokannoissa. Ihme olisikin, ellei esiintyisi, sillä kaikissa näissä käytetään tietojen lähteenä samaa yhteistä tietokantaa. Maahantuojat toimittavat tiedot, ja jos niissä on virheitä, syy ei ole verkkopalvelujen ylläpitäjissä vaan maahantuojissa. <p< Aro-Yhtymällä on Nissanin kohdalla ikävä tapa muutella jatkuvasti mallinimiä. Kun nimeen lisätään pari uuta kirjainta tai joku uusi pseudonyymi, saadaan jälleen aikaan “uusi” automalli. Tämä teettää paljon työtä tietokantojen ylläpidossa. Samalla se hämärtää tietoa siitä, mitä hinnalle on tapahtunut.

Autokauppiaat eivät yleensä ymmärrettävistä syistä halua kertoa, että hintaa on laskettu. Autonsa vanhalla hinnalla ostaneet kun tuppaavat suivaantumaan. Niinpä on psykologisesti fiksumpaa ilmoittaa, että markkinoille on tullut uusi edullisempi malli, jossa on näennäisiä varuste-eroja aiempaan ja myös uusi mallinimi.

Julkaistu: 20.9.2005

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.