Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 458

Tapio Ketonen

Kysymys:

Kerropa, mitä tehdä avensiksen tarvikevanteiden kanssa. Tärinä alkaa n 100 mittarinopeudessa ja jatkuu 120 asti. Syy on vanteissa joiden muoviset keskitys palat vaihdettiin metallisiin. Apu oli vain väliaikainen ja korjauskonsti on etta vaihdan vanteet. MUTTA, sekö on ainoa konsti. Vika on hyvin yleinen avensis kevytmetallivanne yhdistelmällä. Peltivanteilla tärinää ei esiinny.

Näytä vastaus

Vastaus:

Ne irtopalat siellä keskittäjinä ovat tietenkin ongelmallisia, sillä välykset helposti kertautuvat, jolloin vanne ei enää olekaan keskellä.

Kyllähän ongelman korjaaminen on ensisijaisesti myyjän tehtävä. Jos vanteet myydään Avensikseen sopivina, eikä tärinää esiinny peltivanteilla, vian lähde on ilmeinen. Vannekauppiaan siis pitää joko hoitaa alle sellaiset vanteet, että ne eivät täristä, tai sitten kauppa pitää perua.

Henkilökohtaisesti olen alumiinivanteista sitä mieltä, että ne ovat tarpeettomat ja palvelevat ainoastaan omistajan tai haltijan truhamaisuutta, siis ovat eräänalinen elimen jatke. Ostaessani isäukolle käytettyä Avensista yritin tinkiä hintaa sillä perusteella, että autossa oli kesäpyörissä aluvanteet, mutta myyjä mokoma ei alentanut! No, onneksi ne pyörät eivät ravista missään nopeudessa.

Julkaistu: 14.6.2002

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.