Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 4538

Kysy autoista - kysymys 4538

Tapio Ketonen

Kysymys:

Katselin Volkswagenin USA:n nettisivuja, ja huomasin, että uudesta Passatista on rapakon takana olemassa 3,6 litrainen ja 280 hv moottori. Onko moottori jotain sukua vanhalle 2,8l tai uudelle 3,2 FSI:lle. Onko moottori mahdollisesti tulossa Eurooppaan 3,2 FSI:n rinnalle?

Näytä vastaus

Vastaus:

Se jenkeille tarjottava moottori näyttää myös olevan FSI-suorasuihkutusmoottori. Sekä sylinterin halkaisija että iskun pituus poikkeavat selvästi 3,2-litraisesta, joten eipä tuosta osaa sanoa. Hyvin todennäköisesti moottori on tehty samaan lohkoon, mutta aivan varma tuosta ei siis voi olla, kun asiaa ei pääse kysymään tehtaan moottorieksperteiltä.

Moottorin tuloa on turha arvailla. Eihän sille järkevästi ajatellen olisi mitään tarvetta, mutta näitä asioita ei ratkaista vain järjellä. Kyllähän se 3,2-litrainen FSI antaa riittävän suorituskyvyn, mutta jos markkinatilanteen katsotaan sitä vaativan, silloinhan isompikin mylly varmasti tulee Eurooppaankin.

Nykyisen tilanteen öljymarkkinoilla luulisi kyllä paremminkin innostavan pienempien ja taloudellisempien moottorien käyttöön. Turboahdetut FSI-moottorit tuottavat reilusti tehoa pienestäkin iskutilavuudesta, ja siivosti ajettaessa ne kuitenkin kulkevat hyvin taloudellisesti.

Julkaistu: 28.8.2005

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.