Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 4520

Tapio Ketonen

Kysymys:

Kun lisävarusteina on keskimäärin noin 1000€ maksavat xenon-valot. Niin ovatko lamput “ikuisia” vai hajoaako ne ja muutaman vuoden jälkeen joutuu maksamaan uudestaan 1000€? Ja onko vaihtaminen edes mahdollista jos muksauttaa xenoninsa rikki edessä ajavaan?

Näytä vastaus

Vastaus:

Polttimot niissä Xenonvaloissakin on, ja ne voi uusia, jos pimenevät. Polttimoilla ei tosin vielä ole kovin monta valmistajaa, joten kyllähän se on aika hinnakas. Kestoikä tosin on hehkulangalla varustettuun polttimoon verrattuna moninkertainen.

Tarina kertoo, että xenonpolttimot tuppaavat myös himmenemään aikaa myöten, joten tästäkin syystä uusiminen saattaa olla aina jonkin ajan kuluttua paikallaan.

Varaosia saa niin ikään, mutta ainoa ostopaikka on yleensä merkkiliikkeen varaosatiski. Hinta on tietenkin riittävä. Riippuu mällin rajuudesta, miten paljon osia pitää hommata, aika lailla säästää, jos sytytysmuuntaja jää ehjäksi. Se on yleensä hieman erillään valonheittimestä.

Silti jos ne valot muksauttaa toisen perään, valonheittimen hinta ei siinä hommassa enää paljon tunnu. Ihan tavallisenkin eli halogeenipolttimoin varustetun ajovalonheittimen hinnalla saa komean kokoisen väritelevision.

Julkaistu: 17.8.2005

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.