Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 4517

Kysymys:

Millaiset lämmityslaitteet ym. ns talvivarusteet on S80 Volvossa vm 2000/2001, joka on ostettu Etelä-Saksasta? Autossa ei ole penkinlämmittimiä. Ilmeisesti laturi, termostaatti, ikkunanlämmittimet on erilaiset/puuttuu verrattuna pohjoismaisiin autohin. Lähinnä kiinnostaa lämmityslaitteen teho Suomen talvessa.

Näytä vastaus

Vastaus:

Jos penkinlämmittimiä ei ole, ne ilmeisesti puuttuvat. Enpä kuitenkaan usko, että autossa on mitään muita oleellisia puutteita. Laturin teho riittää, vaikka siinä pieni ero olisikin, völttämättä ei edes ole. Mutta senhän voi tarkastaa laturin tehomerkinnästä ihan itse.

Tämä on ihan mutua, mutta enpä usko, että Volvolla vaivautuvat laittamaan Keski-Eurooppaan meneviin malleihin erilaisia lämmityslaitteen kennoja kuin Pohjoismaihin. Saavutettava säästö on kuitenkin pieni. Tilanne on aivan erilainen pikku-Fiateissa, joista valtaosa menee etelään ja vain pieni osa tulee pohjolan pakkasiin. Halvassa autossa on pakko säästää joka sentti, joten hieman kevyempi lämmityskennokin tuottaa rahaa, jos niillä varustettuja autoja tehdään satojatuhansia vuodessa.

Julkaistu: 16.8.2005