Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 4510

Tapio Ketonen

Kysymys:

Joissakin EuroNCAP testituloksissa on ilmoitettu, että testi on uusittu valmistajan tekemien parannusten jälkeen. Tiedätkö joutuuko valmistaja toteuttamaan nämä parannukset tuotantomalleissaan ja mitä tapahtuu autoille jotka ovat päätyneet kuluttajille ennen parannusta? Nehän ovat siis ehkä hieman turvattomampia kolarissa.

Näytä vastaus

Vastaus:

Tehdyt parannukset on nimenomaan tehty tuotantomalleihin. EuroNCAP-organisaatio valvoo, että testatut autot ovat tuotantomallien kaltaisia.

Kaikki parannukset astuvat voimaan siitä alkaen kun näin valmistetut autot tulevat tuotantolinjalta ulos. Vanhat autot ovat sellaisia kuin ovat. Jälkikäteen tehdään korjauksia ainoastaan silloin, jos autoissa on jokin valmistusvika. On muistettava, että kaikkien autojen on ennen tuotantoon pääsemistä läpäistävä perustestit, joissa varmistetaan, että mm. turvallisuus on määräysten vaatimalla tasolla.

Julkaistu: 14.8.2005

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.