Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 4469

Kysy autoista - kysymys 4469

Tapio Ketonen

Kysymys:

Haluaisin kysyä, että mitä eroa on Cabriolet-, Convertible- ja Roadster- nimellä? Sillä kaikki Roadsterit mitä tiedän ovat kaksipaikkaisia. Niin onko niissä joku ero vai tarkoittavatko kaikki samaa?

Näytä vastaus

Vastaus:

Cabriolet on ranskankielinen sana, ja Convertible (muunnettava) on amerikkalaisten käyttämä nimitys samaisesta rättikatosta. Nämä voivat aivan hyvin olla myös neli- tai viisipaikkaisia.

Roadster taas on aina kaksipaikkainen. Se voi olla myös kovakattoinen, mutta sitä ei kutsuta coupéksi korin muodon takia. Coupélla yleensä tarkoitetaan autoa, jonka kori on sulavan luiskaperäinen.

Nuo korimallen nimitykset ovat sinänsä aika joustava laji, jota rajaa lähinnä mielikuvitus. Tästä hyvä esimerkki on edellisen korimallin kaksiovisen Renault Méganen taannoinen nimittäminen coupéksi, vaikka korin muoto ei mitenkään poikennut tavallisesti viisiovisesta.

Julkaistu: 31.7.2005

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.