Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 4468

Kysy autoista - kysymys 4468

Tapio Ketonen

Kysymys:

Kraappasin puolivuotiaan autoni kylkeä lämmitinpylvääseen hotellin parkissa (selvin päin). Täyskasko on. Vakuutuksen kannalta: tunnustanko, vai panenko tohelon (nais)turistin eli vieraan vahingontekijän piikkiin?

Näytä vastaus

Vastaus:

Tunnusta pois. Se ei ole vakuutuspetos, mistä on kysymys ns. muunnettua totuutta ilmoitettaessa. Siitä on kysymys, vaikket vieraan piikkiin laittamisesta mitään hyödykään. Jos vahingontekijä jää tuntemattomaksi, vaurio korvataan omasta kaskosta, ja bonukset menevät aivan kuten itse kolhittaessa.

On siinä sekin, että yleensä vakuutusyhtiö edellyttää, että tuntemattoman tekijän aiheuttamasta vahingosta piää tehdä rikosilmoitus poliisille. Väärän eli valheellisen rikosilmoituksen tekoa en oikein suosittele, siitä taitaa olla pykälissä määrätty jonkinlainen rangaistuskin. Ja kun siitä ei ole mitään hyötyäkään, niin viisainta on tunnustaa oma töppäilynsä, niin noloa kuin se voikin olla.

Mutta noloa on sekin, jos vakuutusyhtiö sattuukin ottamaan tapauksen arkempaan syyniin, ja sitten valehtelu paljastuukin. Pitää olla tosi tohelo (nais)turisti, joka ajelee lämmitinpylväällä auton kylkeen!

Julkaistu: 30.7.2005

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.