Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 446

Tapio Ketonen

Kysymys:

Kerropa, onko enään Japanilaisille autoille tyypillistä ottaa nokkiinsa synteettisestä öljystä.Ainakin 90-luvun alun autojen moottorin tiivisteiden sanottiin ottavan nokkiinsa synteettisistä ja ainakin oma auto alkoi vuotaa synteettisten käytön alettua.Onko tämä vain yksittäis tapaus vai onko jutuissa tiivisteissä mitään perää.

Näytä vastaus

Vastaus:

Synteettisiä öljyjä todellakin syytettiin moisesta, mutta asiassa ei välttämättä ollut läheskään aina perää. Omakohtaiset kokemukseni 80-luvun japanilaisesta eivät tue tuota väitettä, hyvin pitivät tiivisteet synteettisetkin sisällään. Tuskinpa 90-luvulle materiaaleja olisi muutettu synteettisiä kestämättömäksi, koska synteettiset öljyt yleistyivät jo 80-luvulla ja niitä laitettiin myös japanilaisiin huolloissa. Tiivisteet voivat kyllä alkaa vuotaa aivan itsestäänkin. Joskus myös öljylaadun vaihtuminen saattaa yllättäen vaikuttaa tähänkin.

Julkaistu: 18.6.2002

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.