Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 4459

Tapio Ketonen

Kysymys:

Ostin Tammikuussa -05 Audin A6 mallin. Ajattelin ottaa siihen nyt maalipintaa suojaavan käsin tehdyn kovavahan. Toinen mahdollisuus jota tarjottiin oli ns. maalipinnan syväkäsittely (Perma-Shine tässä tapauksessa).

Onko ko. käsittelyä koskaan testattu asiantuntioiden toimesta? Onko siitä kokemusperäistä tietoa toimituksen lähipiiristä tai " varmalta taholta " kuultuna? En tietenkään tahtoisi ryssiä autoni maalipintaa ihmeaineilla tai aiheuttaa mahdollisille maalipinnan korjauksille hirviää haittaa. Toimenpiteen esittely vaikuttaa asialliselta ja on vakuutusyhtiöiden hyväksymä menoerä käsittelyä poistettaessa ennen maalausta.

Keskustelupalstalta ei ainakaan kovin heti asia ottanut kiinostaakseen ketään. Tärppäiskö täällä, toivon niin.

Näytä vastaus

Vastaus:

Perma-Shine-käsittelyä emme ole testanneet, mutta se on kyllä ollut olemassa jo ties kuinka pitkään. Käsittelystä ei ole kuulunut mitään moitteita, joten kaipa se on ansainnut olemassaolonsa. Ryssimisvaaraa ei mielestäni sinänsä ole, kunhan käsittely tehdään kunnolla.

Perma-Shine ei ole kovin halpa, joten siltä olisi lupa odottaa hyvää tehoa. Sekään ei kuitenkaan riitä suojaamaan maalipintaa koko talvikaudeksi, jos auto pestään aina harjattomassa pesussa. Pintaan iskeytyneet likahiukkaset pitäisi saada irti varsin nopeasti. Jos niiden annetaan olla pinnassa läpi talven, maalipinta voi vaurioitua likapisteiden kohdalta.

Kunnollinen harjapesu on maalipinnan kannalta parempi, ja jos vielä vaikkapa tuo Perma-Shine on tehty, harjat eivät vaurioita pintaa lainkaan. Toinen vaihtoehto on pestä auto silloin tällöin käsin sienellä. Pääasia, että etenkin kylkien alaosat saavat silloin tällöin mekaanista hankausta.

Julkaistu: 24.7.2005

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.