Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 4451

Kysy autoista - kysymys 4451

Tapio Ketonen

Kysymys:

Tuulilasin artikkelissa kerrottiin, että ruotsalaiset ovat päättäneet tuoda markkinoille Volvo C70:n. Miten niin RUOTSALAISET?Eikös Volvo -merkkisiä henkilöautoja valmistakaan nimenomaan yhdysvaltalainen Ford? !

Näytä vastaus

Vastaus:

Ei. Volvot valmistaa – tai valmistuttaa, kuten S40:n ja V50:n kohdalla pitää sanoa – ruotsalainen Volvo Car Corporation. Mutta tuon yhtiön omistaa yhdysvaltalainen Ford. Volvon johto on ruotsalaisten käsissä, vaikka varmaan emo-Fordilla on omat miehensä mukana.

Niin kauan kuin Volvon bisnekset pyörivät hyvin, jenkeillä tuskin on kovin suuria haluja puuttua kovinkaan paljon varsinaiseen päätöksentekoon. Jos tilanne muuttuu, silloin kenties amerikkalaiset tarttuvat asioihin. Koko Volvon idea on sen ruotsalaisuus, ja sillä se on menestynyt. Tämän asian muuttaminen olisi suuri riski.

Volvon kaltaiselle pienehkölle valmistajalle Fordin valtavat resurssit ovat erinomainen mahdollisuus. Esimerkiksi pikkumallit eli S40/V50 tai tulossa oleva S30 olisivat pelkästään Volvon omin voimin olleet mahdottomia toteuttaa. Nyt Fordin olemassaolevan tekniikan käyttäminen laskee näiden kehityskustannuksia niin paljon, että nämäkin mallit ovat taloudellisesti mahdollisia.

Julkaistu: 20.7.2005

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.