Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 444

Tapio Ketonen

Kysymys:

Kerropa, mitä haittaa voi mahdollisesti olla viallisesta imusarjan anturista? Lähes uudessa autossani havaittiin tilapäinen vika imusarjan anturissa muutaman tuhannen ajetun kilometrin jälkeen mutta merkkihuollossa sitä ei silloin vaihdettu. Nyt sama vika todettiin uudelleen ja auto on menossa tällä kerralla huoltoon, nyt anturi ilmeisesti vaihdetaan.Huollosta sanottiin ettei tällaisella vialla ole mitään merkitystä ajamisen kannalta, en kuitenkaan usko että näin voi olla.

Näytä vastaus

Vastaus:

Lähtökohta tietenkin on, että autossa ei ole yhtään turhaa anturia. Ne maksavat, eikä valmistaja halua sentin murto-osaakaan lisäkuluja.

Koska et kerro, mistä autosta ja mistä anturista on kysymys, vian vaikutuksesta on vaikea sanoa mitään. Ilmeisesti kuitenkin anturi mittaa alipainetta, ja se on tärkeä tieto moottorinohjausjärjestelmälle sekä sytytyksen ajoitussäätöä että ylipäänsä moottorin kuormitustilan arviointia varten.

Kyllähän auto varmaan kulkee, vaikka tuo tieto olisi puutteellinenkin, mutta toiminta ei ole niin tarkkaa kuin pitäisi.

Julkaistu: 18.6.2002

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.