Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 4434

Tapio Ketonen

Kysymys:

Naisautoilijana kiinnostaa ennen syksyllä tapahtuvaa Leijonatakuun loppumista sellainen seikka Peugeot 306 1.8XT vm.2000 autossa, että varsinkin pienillä vaihteilla ajettaessa tulee määrätynlaista ujellusta vaihteistosta tai jostain tasauspyörästöstä ja merkkiliike kertoo ilmeet vakavana, että se kuuluu näiden autojen ominaisuuksiin?

Määrätty pieni ujellus kuuluu myöskin isommilla vaihteilla tasakaasullakin ajettaessa mutta se ei nyt häiritse mitenkään. Siis kuuluuko 306:n ominaisuuksiin esim. ykkösellä ja kakkosella ajettaessa ja kaasusta helpattaessa kohtalainen voimansiirron ujellus? Ja autohan on se vihreä Teillekin hyvin tuttu käytetyn testeistänne!

Näytä vastaus

Vastaus:

Useimpien autojen vaihteistosta kuuluu ulinaa pienemmillä vaihteilla ajettaessa ja etenkin moottorilla jarrutettaessa eli kaasua kevennettäessä, joten siinä merkkiliikkeen väki on oikeassa. Peugeotien käyttäjät ovat tätä samaa asiaa kyselleet joskus ennenkin. Itse kuulematta ei kuitenkaan voi sanoa, onko ääni normaalia vai epänormaalia. Toisen korvaan sama ääni voi kuulostaa hiljaiselta, toisen erittäin häiritsevältä.

Jos auto on se sama, joka oli meillä kuukauden käytettynä, ei siitä ainakaan silloin kuulunut mitään poikkeavaa ääntä. Itseni lisäksi myös Autotohtori olisi kyllä kiinnittänyt siihen huomiota. Mutta tämä ei toki tarkoita, etteikö siinä nyt voisi olla jotakin hämärää.

Julkaistu: 11.7.2005

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.