Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 4429

Tapio Ketonen

Kysymys:

Autoja vertaillaan autolehdissä yleensä saman kokoluokan kesken. Mutta jos etsin vaikka hyviä ajo-ominaisuuksia, niin voisiko esim. jonkin halvemman merkin isompi malli olla yhtä hyvä tai parempi kuin vertailussa olevan kokoluokan autot, noin yleensä? Olisi kiva saada joskus lehteen vertailu johon haettaisiin tasaväkiset autot riippumatta koko tai hintaluokasta.

Näytä vastaus

Vastaus:

Kovin teoreettinen on lähestymistapasi. Tutkimusten mukaan valtaosa suomalaisista pitää hintaa eräänä tärkeimmistää perusteista auton valinnalle. Hintaluokka siis määrää sen joukon josta auto valitaan. On siis aika luontevaa vertailla saman koko- ja hintaluokan autoja.

Kokoluokka myös määrää aika pitkälle auton ominaisuuksia. Ison ja pienen auton ajo-ominaisuudet ovat aika lailla erityyppiset. Ei jokin Ässämersu sovi mutkaisille pikkupoluille yhtä hyvin kuin vaikkapa Mini. Niiden vertaaminen on hankalaa, ei kumpaakaan voida suoraan tuomita toistaan huonommaksi ajettavaksi.

Julkaistu: 8.7.2005

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.