Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 4407

Tapio Ketonen

Kysymys:

Onko nykyisissä autoissa miten laajasti siirrytty ruostumattomien pakoputkistojen käyttöön?

Esim. Hesarin vikalistassa mainitaan että Corollan pakoputkisto olisi -97 lähtien ruostumaton, katso www2.helsinginsanomat.fi/extrat/autojaliikenne/vikasarja/viat.jsp?id=1146.

Tiedätkö onko tällaiset putkistot koko auton eliniän kestäviä vai tapahtuuko näissäkin jotakin syöpymää tms.

Näytä vastaus

Vastaus:

Corollaan tuli ruostumaton putkisto mulkosilmämallin myötä vuonna 1997. Malli tuli myyntiin vasta elokuussa -97, mutta valmistuksessa se varmaan oli jo Hesarin mainitsemana ajankohtana eli toukokuussa -97.

Putkisto on yhtä kappaletta katalysaattorista perään, mutta jos sitä pitää uusia, putki sahataan poikki, ja uusi osa liitetään muhviliitoksella. Varaosaputkissa on liitokset valmiina.

Mikäänei ole ikuista, ei suhteellisen ohuesta aineesta tehty pakoputkistokaan. Kyllä se silti kestää todella pitkään, mutta syöpymiä saattaa ilmaantua esimerkiksi hitsisaumoihin. Toinen ruostumattomien putkistojen ongelma ovat väsymismurtumat.

Julkaistu: 15.6.2005

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.