Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 440

Tapio Ketonen

Kysymys:

Kerropa,Ketonen!Ostin käytetyn Renault Clio -00 1.4. RT, olin yhteydessä entiseen omistajaan joka kertoi autossa olevasta viasta, jota on korjattu moneen otteeseen.Liikkeelle lähdettäessä käyntihäiriö alhaisilla kierroksilla. Useimmiten vika ilmenee kun lähtee liikkeelle liikennevaloista, niin auto lähtee tökkien liikkeelle. Vasta kun kierrokset ovat nousseet tarpeeksi korkealle auto lähtee kulkemaan normaalisti. Vika on esiintynyt vain ajoittain. Autoon on vaihdettu mm. polttoaineenohjausyksikkö, moottorin nokka-akseli ja katalysaattori. Säikähdin ja soitin huoltopäällikölle, joka tätä tapausta on hoitanut. Hän sanoi että ei hätää autossa on vaihdettu kaikki mahdollinen joka ei auttanut sekä valmistajalta on tullut ilmoitus että kysessä olisi tyyppivika!?!Vaiva on pieni, mutta inhottava.Kysyin samalla huoltopäälliköltä,että jos vika pahenee takuu-ajan jälkeen (vuosi jäljellä) ja minulla on kuitenkin kaikki huoltopäiväkirjat hoitamattomasta viasta että meneekö takuuseen vastaus oli että ei mene. Mikähän maanantaitapaus tämä on?

Näytä vastaus

Vastaus:

Jos maahantuoja oikein julkisesti tunnustaa, että kyseessä on ominaisuus eikä vika, siis kaikki 1,4-litraiset Cliot käyttäytyvät noin, niin eihän ilmiötä silloin tarvitse korjata.

Takuun ideana on, että auto saatetaan siihen kuntoon, jossa sen voidaan odottaakin olevan. Jos Clion pitääkin nykiä satunnaisesti, kuten huollosta oli ilmoitettu, niin nykimisen poistaminen tekisi siitä erilaisen kuin auton pitäisi olla!

Silti: JOS tuntuu siltä, ettei auton kuitenkaan pitäisi nykiä, mielestäni on jäljellä kaksi mahdollisuutta. Ensinnäkin kannattaa vaatia korjaamoa poistamaan tuo nykiminen. Toiseksi, jos huollossa taas väitetään, että Clion pitääkin nykiä, pyydä tuo lausunto kirjallisena. Toimita se sitten tänne meille kuvattavaksi. Lupaan, että lausunto julkaistaan sekä lehdessä että nettisivuilla!

Julkaistu: 23.6.2002

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.