Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 4398

Tapio Ketonen

Kysymys:

olen ostamassa Chevrolet Trans Sport 3,4 V6 vm.2000 aj.67000km hp.25900€tuontiauto Saksasta.Auton tyyppiviat, uskaltaako sekaantuatuontiautoihin yleensäkään?

Näytä vastaus

Vastaus:

Melkein kaikki Suomen autot joitakin vanhoja Saabeja ja Talboteja lukuun ottamatta ovat tuontiautoja, joten pakkohan niihin on sekaantua, jos autolla meinaa ajaa.

Saksasta tai miksei muualtakin käytettynä tuotujen autojen ongelma on se, että matkamittarin lukemia on usein kaunisteltu. Tällaisessa autossa tuo ajomäärä tosin voi pitää paikkansakin, mutta silti auto kannattaa tutkia huolellisesti ennen ostamista. Ei silti, kyllä tuo sama pitää aina paikkansa käytetyn auton ostossa. Vanha auto on aina yksilö, joten se pitää myös tutkia yksilöllisesti. Ja kyllä se kilomertrilukemien väärentä minen osataan Suomessakin.

Tyyppiviat ovat automallikohtaisia, joten Saksasta käytettyinä tuoduissa on kyllä aivan samat tyyppiviat kuin Suomeen uusina tuoduissakin.

Julkaistu: 8.6.2005

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.