Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 437

Tapio Ketonen

Kysymys:

Kerropa, mikä voi olla vikana kun autoni mb 190 1.8i vuodelat 1991 on viime aikoina alkanut nykiä kiihdyttäessä. Esimerkkinä jos maanteillä 80 nopeudessa vaihtaa kolmoselle ja painaa kaasun pohjaan auto alkaa nykien kiihtyä ja vasta kun kierrokset alkavat olla 4000 ympärillä nykiminen voi loppua, ei aina. Nykimistä ei tapahdu jos kaasua ei paina pohjaan, eikä jos kierroksia on alle 3000. Autolla on ajettu 205000 ja se on huollettu 10000 välein merkkiliikkeessä. Nykimistä on jatkunut viimeiset 20000 km mutta viime aikoina se on lisääntynyt ja haittaa jo maantiellä ajamista kun ohittamaan ei uskalla lähteä kun ei tiedä kiihtyykö auto vai nykiikö vain.

Näytä vastaus

Vastaus:

Kovasti näyttäisi siltä, että polttonesteen suihkutusjärjestelmä kaikaisi huoltamista. Suuttimien kunto pitäisi tarkastaa, samoin koko järjestelmän muukin toiminta. Vika voi olla myös suihkutuksen toimintaa ohjailevassa pakoputkiston jäännöshappi- eli lambdatunnistimessa.

Merkkiliikkeessä ei ole totuttu korjaamaan autoista tuollaisia kulumisesta tms. aiheutuneita vikoja, jotka ilmaantuvat vanhoihin autoihin, siellä työskennellään normaalisti vain uusien autojen parissa. Suosittelisinkin käymään jossakin suihkutuslaitteisiin erikoistuneessa korjaamossa.

Julkaistu: 23.6.2002

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.