Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 4365

Tapio Ketonen

Kysymys:

Minulla on Corolla VVT-I vm. 2000. Autolla on ajettu 140000 km. Moottorista kuuluu kuitenkin sivuäänenä vienoa vikinää. Kuinka huolissaan minun kannattaisi olla vai kuuluuko ääni peräti asiaan? Vikinän taajuus tuntuu hieman muuttuvan riippuen siitä millä kierroksilla ajaa. Ääni kuuluu myös tyhjäkäynnillä. Kytkimen ollessa pohjassa ääni häviää. Kovemmissa vauhdeissa sirinä häviää moottorin normaalien äänien joukkoon.

Näytä vastaus

Vastaus:

Vikinän lähdettä on mahdoton paikallistaa näin netin välityksellä, mutta jos ääni loppuu kytkimen ollessa pohjassa, se ilmeisesti tulee joko vaihteistosta tai sitten kytkimen painelaakerista. Kytkimen vaikutus itse moottorin ääniin on yleensä olematon.

Olisin kyllä sitä mieltä, että vaikkei tuo ääni suoranaisesti kuulukaan asiaan, se ei kuitenkaan todennäköisesti liene kovin huolestuttava. Tuskin sieltä mitään on aivan heti rikkoutumassa. Mutta kuten sanottu, etädiagnoosi netin välityksellä on kyllä aika epävarma.

Julkaistu: 18.5.2005

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.