Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 4362

Tapio Ketonen

Kysymys:

Kysymykseni koskee Webasto-lämmitintä, joka tavalliseen lohkolämmittimeen ja sen lisukkeisiin verrattuna on paitsi tekniikaltaan aika erilainen myös varsin tehokas ja hintava. Onko Tuulilasi (tai mikään muu taho) koskaan tehnyt puolueetonta testiä, jossa näitä kahta järjestelmää olisi verrattu toisiinsa? Toisin sanoen millä ehdoilla Webasto olisi järkevä valinta?

Näytä vastaus

Vastaus:

Webasto, Eberspächer tai muu polttonesteellä toimiva lämmitin on järkevä hankinta, jos käytettävissä ei ole sähkövirtaa. Se on silloin ainoa mahdollisuus. Mutta jos sähköä on käytettävissä, silloin kannattaa käyttää lohkolämmitintä ja sen apuna sisätilan sähkölämmitintä.

Sähkölämmitys on paljon halvempi, eikä se tarvitse huoltoa kuten polttonestelämmittimet. Niitä pitää huoltaa säännöllisesti joka vuosi, eivätkä ne vanhemmiten tahdo tälläkään tavalla toimia kunnolla. Ja hankinta- ja asennushinnatkin ovat aika hurjia.

Julkaistu: 18.5.2005

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.