Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 4354

Tapio Ketonen

Kysymys:

Ranskalaisena miehenä olen hämmästellyt käytettyjen autojen korkeita hintoja Suomessa. Työskentelen ja asun täällä näillä näkymin hamaan tulevaisuuteen, ja olen miettinyt mistä löytäisin edullisen käytetyn auton. Olen kuullut, että jos ostaisin käytetyn auton ulkomailta ja pitäisin sen ko. maassa rekisteröitynä ja vakuutettuna puoli vuotta omalla nimelläni, voisin sen jälkeen tuoda auton Suomeen verovapaasti. Pitääkö tämä paikkaansa?

Näytä vastaus

Vastaus:

Tuo onnistuu vain, jos muutat sinne ulkomaille asumaan sanotaan nyt vaikkapa vuodeksi. Jos vakituinen asuinpaikkasi on Suomi, et tietenkään voi tuoda muuttoautoa tänne. Muuttoautollekin on hankittavaTullista autoveropäätös, ja vero lasketaan aivan samoin kuin käytettyä muutenkin tuotaessa. Muuttoauton verosta kuitenkin myönnetään laissa määrätyn suuruinen alennus, joten veroa menee vain kalliimmista autoista.

Julkaistu: 13.5.2005

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.