Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 4326

Kysy autoista - kysymys 4326

Tapio Ketonen

Kysymys:

Meitä on kaksi aikuista, lapset 5- ja 2-vuotiaat sekä vastasyntynyt. Autoina meillä on Golf 4-ov ja Audi A6. Golfilla matkaa tavallisesti lasten kanssa yksi aikuinen, Audilla molemmat. Molemmissa autoissa on etuturvatyynyt, Golfissa ei poiskytkentää, Audissa poiskytkettävissä. Kuinka meidän kannattaisi sijoittua autoihimme, vai onko se turvallisesti edes mahdollista?

Näytä vastaus

Vastaus:

En ole alan asiantuntija, mutta lasten kannalta turvallisinta on takaistuimella matkustaminen. Aikuiset siis eteen. Vastasyntyneelle on tietenkin ainoa oikea väline istuimeen kiinnitettävä turvakaukalo, ja kaksivuotiaankin olisi vielä turvallisinta matkustaa selkä menosuuntaan turvaistuimessa. Viisivuotias tuskin viihtyy muuten kuin kasvot menosuuntaan, mutta turvaistuin olisi tällöinkin paras ratkaisu. Saattaa kuitenkin alkaa jo Golfin takarahi käydä ahtaaksi.

Julkaistu: 1.5.2005

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.