Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 4309

Tapio Ketonen

Kysymys:

Omistan VW Golf 1.4 vm -99. Viime talvena öljyt tulivat pihalle huohotinjärjestelmän jäätymisen vuoksi. Maksoin korjauksen (200 e) mukisematta, koska en tuolloin tiennyt, että VW on korvannut tyyppivioista johtuvia vikoja eikä asiasta minulle tietenkään kerrottu myöskään VW-huollossa. Onkohan minulla mahdollisuutta periä korjauskustannuksia takaisin takautuvasti?

Mahtaako vastaavanlainen tyyppivika olla vaihteiston hajoaminen, joka sattui nyt (Autolla aj. 140.000 km), vai voiko se aiheutua esim. huohotinjärjestelmän jäätymisen aiheuttamasta kosteudesta.

Näytä vastaus

Vastaus:

Jos teetit homman merkkikorjaamolla, sitä huohotinhommaa kannattaa kyllä kysellä, sillä tehdas julisti asiasta Euroopanlaajuisen jatkotakuun. On sikamaista, ettei VW-organisaatio hoida asioita vapaaehtoisesti kuntoon.

Vaihteiston hajoaminen sen sijaan on kyllä asia, jota tuskin saat kenenkään muun piikkiin. Vaihteistossa ei ole jäätyvää huohotinjärjestelmää, huohotusta tarvitaan vain lämpötilamuutosten takia, joten huohottimen jäätyminen ei ole ongelma.

Ei siellä moottorissakaan kosteus aiheudu huohottimen jäätymisestä, vaan huohotin jäätyy, koska huohotuskaasuista (eli männänrenkaiden ohi pääsevistä moottorin palamiskaasuista suuri osa on vesihöyryä eli kosteutta, ja se höyry tiivistyy vedeksi, jäätyy ja tukkii huohottimen.

Julkaistu: 24.4.2005

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.