Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 4307

Tapio Ketonen

Kysymys:

Miten saisi uuden turvallisuutta lisäävän tuotteen testattua teidän kauttanne?

Näytä vastaus

Vastaus:

Tuulilasi ei harjoita tuotekehittelytyyppistä testaamista. Valitsemme testattavat tuotteet markkinoilla jo olevista. Testaamisen tarkoitus on tutkia tuotteita lukijan puolesta, selvittää, kannattaako jonkin tuotteen hankkiminen vai ei.

Meille tarjotaan säännöllisesti testattavaksi milloin mitäkin uutta tuotetta. Kun sitten kysymme, että missä se on myynnissä ja mitä maksaa, vastaukset joko muuttuvat epämääräisiksi tai sitten myönnetään suoraan, että ei vielä missään. Tarkoitus olisi siis maksattaa meillä markkinoille tuontiin oleellisesti liittyviä tutkimustehtäviä!

Me emme tähän lähde. Jos me toimisimme näin, testaisimme tuotteen ja toteaisimme kelvottomaksi, maahantuoja ilmeisesti ei toisi sitä lainkaan markkinoille. Tästä taas ei olisi meidän lukijoillemme kuin ehkä epäsuorasti hyötyä, mutta meille pelkkää kulua ja tappiota..

Jos myyjän, valmistajan tai markkinoijan oma arvostelukyky ei riitä, Suomessa on myös virallisesti hyväksyttyjä tutkimuslaitoksia kuten VTT ja joidenkin ajoneuvoihin liittyvien testausten osalta myös Test Center Tiililä. Myös oppilaitokset harjoittavat testaamista korvausta vastaan.

Julkaistu: 23.4.2005

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.