Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 4284

Tapio Ketonen

Kysymys:

tälläinen tietojenkeruupalikka kuin CarChip E/X on olemassa. ja kysyisin että onko testattu ja toimiiko dieselissä esim. toyota rav4

Näytä vastaus

Vastaus:

On olemassa ja juuri testissäkin. Dieselissä toiminta näyttää olevan hieman vajavaista, mutta joitakin tietoja tulee. Bensa-autossa toimii oikein hyvin. Laite on hyvä apuväline vikojen etsintään. Tietenkin autossa pitää olla OBD-pistoke, ja sitä ei kaikissa dieseleissä ole.

E/X-mallissa voidaan kerätä nopeustiedon lisäksi neljää muuta valinnaista tietoa 5 sekunnin välein. Enemmmänkin noita tallennettavia saisi olla, mutta oikein valittuina noistakin on jo suuri apu.

Lisätietoa saa valmistajan nettisivuilta osoitteesta www.davisnet.com. Linkki vie suoraan CarChip-sivulle. Laitteen maahantuojas on jyväskyläläinen Ilkka Lilja Oy, joka kertoo tuotteesta enemmän nettisivuillaan osoitteessa www.autosiru.fi/.

Julkaistu: 14.4.2005

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.