Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 428

Tapio Ketonen

Kysymys:

Kerropa, kuinka saisin poistettua Saab 900i vm-84:stä pari ikävää vikaa?1) Auto ei aina (erityisesti kostealla ilmalla) starttaa, vaan kuuluu naksahdus. Auto lähtee kuitenkin joka kerta muutaman yrityksen jälkeen käyntiin. Joskus vika on poissa kuukaudenkin ja sitten palaa. Viittaisi kosketusvikaan, mutta missä?2) Auto käy kylmänä pienillä kierroksilla. Heti startin jälkeen normaalisti ( 1000rpm), mutta hetken ajon jälkeen vain reilu 500rpm. Auton lämpöaikakytkin tutkittu jokunen vuosi sitten, mutta kaveri ei vikaa siitä löytänyt. Voiko vika olla muualla?

Näytä vastaus

Vastaus:

Naksahtelu voisi viestiä joko kosketusviasta solenoidissa tai sitten siitä, että käynnistinmoottorin hammaspyörän ja/tai vauhtipyörän hammaskehän hampaiden päät olisivat tyssäytyneet. Startatessa hampaat lyövät vastakkain, eikä solenoidi jaksa kiskoa niin kovaa, että sähkö kytkeytyisi ja pyöräyttäisi starttimoottoria niin, että hampaat loksahtaisivat paikoilleen.

Tuota tyhjäkäyntivaivaa kannattaisi käydä näyttämässä suihkutuslaitteisiin erikoistuneelle korjaajalle.

Julkaistu: 26.6.2002

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.