Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 4247

Tapio Ketonen

Kysymys:

Kysyin aiemmin,että mikä vika on Renault Laguna-94,kun täristää 3-ja 4 vaihteella,siihen vaihdettiin kesärenkaat ja ilmeisesti jarrut laahavat ja syö koko ajan jarrunestettä,voiko tärinä johtua jarruista?

Näytä vastaus

Vastaus:

Tärinää tarkemmin tuntematta on mahdotonta arvata, mistä se voisi johtua. Moottorin ja vaihteiston kumityynyjen rikkinäisyys tai muuten huono kunto voisi olla yksi syy.

Jos auto syö jarrunestettä, silloin se pitää kiireesti viedä pajalle. Jarruneste ei haihdu, sitä vuotaa jonnekin. Jos se vuotaa putkista tai letkuista, vuoto voi hukata autosta jarrut hetkessä miltei kokonaan. Jos vuotoa ei näy ulospäin, on mahdollista, että pääsylinteri vuotaa ja päästää nesteen tehostimen sisään. Sieltä se voi päästä alipaineputkea pitkin moottoriin, ja jarruneste on moottorille liian ärtsyä ainessa. Se syövyttää ja heikentää öljyn voiteluominaisuuksia, joten vaarana voi olla jopa moottorivaurio.

Tuo jarrujen laahaaminenkin on syy viedä auto remonttiin.

Julkaistu: 2.4.2005

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.