Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 4220

Tapio Ketonen

Kysymys:

elikkä näin pääsi käymään… loppu tuulilasinpesuneste ja päätin lisätä uutta talvipakkasilla. Tietenkään en sekottanut aineita, vaan ensin vesi ja vasta sitten myrkky. No nyt ei tule sitten mistään suunnasta nestettä, eli onko putket jäätyneet ja kuinka pitäisi nytten mahdollisesti toimia? Kiitos kaunis jo valmiiksi!

Näytä vastaus

Vastaus:

Lienet jo saanutkin homman kuntoon, sillä nythän on ollut lämpimiä kelejä. Elikkä kun lämpö sulattaa putket, niin annapa tulla nestettä kunnolla ulos, eli suihkut suihkimaan. Jos kaadoit sinne säiliöön sitä “myrkkyäkin”, niin eiköhän se säiliössä oleva seos kestä pakkasta. Todennäköisesti putkeen jäänyt vesi tulee sieltä pois hyvin pian.

Jos satut olemaan seudulla, jossa lämpöä ei riitä, niin joko auto pitää saada lämpimään siksi aikaa, että putket sulavat, tai sitten sulattamista voisi yrittää jättämällä lämpimän auton seisomaan etuosa peitettynä isolla pressulla. Auton voisi jopa jättää käymään tyhjäkäyntiä keula pressun alla. Silloin lämpö leviää todennäköisesti myös pesulaitteeseen ja suuttimiin, ja kun neste lähtee lopulta liikkeelle eli tulee ulos suuttimista, silloin säiliöstä pääsee väkevämpi neste putkistoon.

Julkaistu: 23.3.2005

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.