Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 4201

Tapio Ketonen

Kysymys:

Onko normaalia että 1998 vm. Fiat Bravan vaihteisto rutisee ja kangertelee? autolla on ajettu n.75 tkm. Onko maahantuojalla mitään velvollisuuksia tuon ikäisen auton suhteen, vaikkei kilometrejä olekaan kertynyt tuota enempää ?

Näytä vastaus

Vastaus:

En tiedä onko se Fiatille normaalia, mutta ei tuo ainakaan noin yleisemmin ole aivan tavallista. Oireet ja niiden syy pitää kyllä selvittää tarkemmin, nuo ovat aika yleisiä termejä.

Jos tilanne vaatii muuta korjausta kuin säätöjä, niin lienee aika hankalaa saada laskua maahantuojan tai valmistajan piikkiin. Periaatteessa jos autoa on huollettu asianmukaisesti huolto-ohjelman mukaan, sen pitäisi vielä olla hyvässä kunnossa. Mutta jotta myyjällä olisi kuluttajansuojalain mukainen vastuu, asiakkaan pitää pystyä osoittamaan, että ongelma johtuu autossa kaupantekohetkellä jo olleesta piilevästä viasta. Tämän todistaminen voi olla vaikeaa ellei mahdotonta.

Julkaistu: 13.3.2005

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.