Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 42

Tapio Ketonen

Kysymys:

Ostin täysin ruosteettoman 86 vuoden Sedan Corollan 1.3 konella. Tarkoitus olisi vaihtaa kyseiseen menopeliin 4AGE,kunhan ensin saan rakennettua alustan kuntoon. Käykö 4A-GE kone kyseiseen Corolla malliin ja pitääkö takse laittaa levyjarrut? Entä miten onnistuu 4-vaihteisen vaihteiston vaihtaminen 5-vaihteiseen? Miten menevät katsastuksessa esille tulevat prosentit..jne..??

Näytä vastaus

Vastaus:

Vaikuttaa aika epätoivoiselta projektilta. Prosentit eivät tuottane ongelmaa, mutta miltei kaikki muu kylläkin. Tuo kone ei taida olla ollut corolla sedanin keulalla missään Euroopan maassa. Suosittelen, että menet ensiksi keskustelemaan asiasta katsastusasemalle. Sen jälkeen voit sitten miettiä, onko aihetta jatkaa.

Sinänsä se TÄYSIN ruosteeton 86-mallinen Corolla kaipaisi muuta kohtelua kuin tuollaista rakentelua. Kyseessä lienee Suomen ainoa lajissaan…

Julkaistu: 14.10.2002

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.