Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 4172

Tapio Ketonen

Kysymys:

Omistan farmarin Toyota Avensis 2.0 vm-98. Autossa on turvatyynyt edessä ja etupenkkien sivulla + turvavyön kiristäjät

Miten tällaiseen autoon uskaltaa tehdä omatoimisia huoltoja ja pieniä remontteja niin etteivät turvatyynyt “laukea silmille”. Auttaako pelkästään akkukaapeleiden irrotus (kuinka pitkä odotusaika jne)?

Näytä vastaus

Vastaus:

Normaalissa huoltamisessa ei ole ongelmia. Mutta jos ryhdyt purkamaan sisustuksen osia, silloin on syytä olla tarkkana. Turvatyynyjen tai vyökiristimien liittimiin ei kannata kajota. Jos niitä kuitenkin on välttämätöntä värkkäillä, kannattaa tosiaan irrottaa akkukaapeli (miinuskaapeli) hyvissä ajoin etukäteen. Kunhan auto on varttitunninkin ilman sähköjä, ei vaaraa enää pitäisi olla.

Varoitan silti koskemasta turvajärjestelmiin harkitsematta ja tarkkaan tietämättä, mitä on tekemässä. Johtojen ja liittimien irrottelu voi saattaa järjestelmät toimimattomiksi, ja tämä voi vahingon sattuessa olla jopa kohtalokasta. Turvalaitteiden kun pitäisi toimia aina, jos jotakin sattuu.

Julkaistu: 8.3.2005

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.