Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 4163

Tapio Ketonen

Kysymys:

Itse tuskailin myös Volkkarin jäätyvien lukkojen kanssa. Kun kaikki oli jo kokeiltu, niin joku keksi, että punainen jäähdytysneste on vielä kokeilematta. Sehän olikin varsinainen neronleimaus. Joka syksy perusteellinen käsittely ja aina pesun jälkeen lisäys neulalla ja ruiskulla. Aine on riittävän rasvaista/tahmeaa, että se taitaa myös voidella lukot.

Ei ole sen jälkeen ollut ongelmia ja sama pätee perheen polkupyöriin, ei jäädy jarruvaijerit ja lukot. Jos ei enää mutta keksi, niin tuota kannattaa kokeilla.

Näytä vastaus

Vastaus:

Enpä sitten tiedä tuon jäähdytysnesteen voiteluominaisuuksista, vaarana on, että se ei suojaa paikkoja syöpymiseltä. Eihän se toki jäädy, ja mahdollinen vesi liukenee sekaan aiheuttamatta jäätymistä.

Tuli vasta jälkikäteen mieleeni, että ethän sinä sentään kai sitä pakkasnestettä lukkosylintereihin ruiskuta??? Se on mielestäni tyhmintä mitä voi tehdä.

Julkaistu: 6.3.2005

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.