Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 416

Tapio Ketonen

Kysymys:

Kerropa, miten on mahdollista, että eräällä ulkomaillakin kilpailevalla suomalaisella rallikuskilla oli autossaan suomalainen eurokilpi, jossa oli vain yksi kirjain (E) mutta normaalit 3 numeroa? Olen aina luullut, että suomalaisessa rekisterikilvessä pitää olla vähintään kaksi kirjainta, mutta onko ralliautoille eri oikeus antaa tällaisia kilpiä? Mihin tämä perustuu?

Näytä vastaus

Vastaus:

Surffailepa osoitteeseen www.ake.fi ja etsi sieltä vasemman reunan palkista kohta Rekisteröinti. Kun viet kohdistimen tuon tekstin kohdalle, avautuu alavalikko, josta klikkaat kohtaa Suomen rekisterikilvet. Kunkin kilpityypin kohdalla on selvitys, mihin sitä käytetään.

Mitä ilmeisimmin kyselemäsi kilpi on ollut suomalainen vientikilpi. Suomesta ulkomaille vientiä varten annetulla kilvellä saa ajaa lyhyen aikaa Suomessakin. Suomeenhan ei kannata ralliautoja tai muita kalliita erikoispelejä rekisteröidä, koska niistä joutuu maksamaan kohtuuttoman kalliin autoveron. Kilpailutarkoituksiin auton voi sitten taas tuoda tänne siten, että kisan aikana autolla ajetaan punaisilla siirtomerkeillä.

Julkaistu: 30.6.2002

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.