Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 4142

Tapio Ketonen

Kysymys:

Kysyisin nykyisen ja edellisen VW Golfin 1.4 -mallista. Tuo 75 hv tuntuu aika “naftilta” noinkin isoon autoon. 1.6 :ssa on jo n. 100 hv. Taitaa ohitukset olla aika kepitystä 3 hengen kuormalla, jolla usein ajamme.

Näytä vastaus

Vastaus:

Niin, mutta eikös se keppi ole lattiassa juuri käyttöä varten? Kone ei tykkää ollenkaan pahaa, vaikka sitä joskus kierrätetäänkin vähän reippaammin. Siellä on rajoitin vastassa, ei sitä kierroksilla saa rikki menemään. Kolmonen pesään ja vähän ennakointia, niin kyllä sillä ohi pääsee. Jos vauhti on niin kova, että teho ei enää riitä, lienee viisainta olla ohittamatta.

Kyllä se ohi pääseminen on enemmän kiinni kuskin osaamisesta kuin tehosta. Olen aika monta kertaa jättänyt 1,4-litraisella paljon isommilla koneilla varustettuja ajokkeja. Siinä 1,4-litraisessa on paljon enemmän tehoa 5 000 kierroksella kuin 1,6-litraisessa 2 500 kierroksella. Jos kuski on niin osaamaton, ettei saa tehoja irti, niin ei se ole auton vika!

Pienemmän koneen etuna on pienempi kulutus. Normaalissa tasaisessa menossa teho riittää isollakin vaihteella, ja jos tehon tarvetta tulee, niin ei kun pientä silmään.

Julkaistu: 1.3.2005

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.