Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 4140

Tapio Ketonen

Kysymys:

onko kokemusta gigapowerin valmistamista mangneeteista toimivatko ne ja mitä ne maksavat. Kotisivuista ei saa mitään irti!

Näytä vastaus

Vastaus:

Tuskinpa ne Gigapowerin valmistamia ovat, myymiä kylläkin. Kyllähän ne vissiin rautaa puoleensa vetävät, ja niinhän magneetin pitääkin toimia. Tätä en tosin ole kokeillut, mutta uskon tuon kokeilemattakin. Muusta toiminnasta ei ole näyttöä. Hinnoista saat selvää lähettämällä kyselyn nettisivulta löytyvään osoitteeseen tai soittamalla.

Osoitteessa <a href="http://www.gigapower.fi " target=“blank”www.gigapower.fi kaupattiin aiemmin Fuel Max ja Super Fuel Max -nimisiä laitteita. Nuo tuotemerkit ovat poistuneet. Nykyisin myynnissä on Gigapower-niminen laite, jota selvitetään nettisivuilla varsin epäselvästi.

Syy Fuel Maxin ja Super Fuel Maxin poistumiseen myynnistä selviää seuraavasta linkistä, joka valitettavasti on englanninkielinen: <a href=“http://www.ftc.gov/opa/2004/11/fuelsaver.htm” target=“blank”FTC Fuel Max ja Super Fuel Max -laitteiden markkinoinnista

USA:n liittovaltion kauppakomissio eli Federal Trade Commission, FTC, on taistellut jo pitkään näiden magneettilaitteiden markkinointia vastaan. Likimain samat laitteet kuitenkin ponnahtavat markkinointikieltojen ja uhkasakkojen jälkeen uudella nimellä, ja prosessi pyörähtää taas uudelleen käyntiin, mutta sen aikana ennätetään jälleen myydä laitteita hyväuskoisille miljoonilla dollareilla.

FTC on lähettänyt ihmelaitteita netissä markkinoiville yrityksille paimenkirjeen, jonka voit lukea tästä.

Seuraavassa pari muuta aiheeseen liittyvää linkkiä: <a href=“http://www.ftc.gov/os/caselist/0423138/041029memo0423138.pdf” target=“blank”FTC:n muistio Fuel Max -laitteesta <a href=“http://www.ftc.gov/bcp/conline/pubs/autos/gasave.htm” target=“blank”FTC, yleistä polttoainetta säästävistä ihmelaitteista <a href=“http://www.epa.gov/otaq/consumer/reports.htm” target=“

blank”Testiraportteja USA:n liittovaltion ympäristönsuojeluviraston EPA:n testaamista laitteista

Lopuksi vielä USA:n Illinoisin osavaltion pohjoisen piirioikeuden itäisen jaoston tuomarin William J. Hibblerin allekirjoittama oikeuden päätös. Siinä liiketoiminnan takana olleita kielletään myymästä tai markkinoimasta Fuel Max, Super Fuel Max tai muun nimisiä polttoaineen säästöä tarjoavia lisälaitteita. Samalla vastaajille asetettiin ehdollinen liiketoimintakielto, uuden liiketoiminnan aloittaminen edellyttää FTC:lle tehtävää etukäteisselvitystä:

blank">UNITED STATES DISTRICT COURT FOR THE NORTHERN DISTRICT OF ILLINOIS EASTERN DIVISION Case No. 04C 690 Judge William J. Hibbler Magistrate Judge Ian H. Levin STIPULATED PRELIMINARY INJUNCTION ORDER AS TO DEFENDANTS INTERNATIONAL RESEARCH AND DEVELOPMENT CORPORATION OF NEVADA AND ANTHONY RENDA

Julkaistu: 1.3.2005

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.