Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 4128

Tapio Ketonen

Kysymys:

Ongelman kuvaus lyhyesti: Autoni lukot ja keskuslukitus alkoivat temppuilla heti kun pakkaset alkoivat. Avain ei useinkaan mene ovien lukkoihin ollenkaan ja vaikka menee lukot eivät aukene. Lukkosula ei auta. Auto on VW Golf variant 1.8 cl, vuosimalli -97.

Näytä vastaus

Vastaus:

Heitä se lukkosula ongelmajätekeräykseen, se pilaa lukon. Voitele lukot kunnolla, siihen voi käyttää joko aseöljyä tai muuta ohutta öljyä, jota suihkutetaan aerosolipullosta. Suuttimessa pitää olla putki, jolla öljy saadaan kunnolla lukon sisään. Hyvin voideltu lukko toimii myös pakkasessa.

Jos lukossa avaimenreiän suojalevy ei toimi kunnolla, silloin sisään pääsee märällä kelillä vettä, joka jäätyy pakkasella. Tällainen lukko kannattaa korjauttaa autojen lukkoihin erikoistuneessa liikkeessä. Jos lukkopesän irrottaa itse, korjaaminen ei maksa kovin paljon.

Julkaistu: 27.2.2005

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.