Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 4120

Tapio Ketonen

Kysymys:

Autostani Opel Astra 1.8:sta kuuluu oikeasta etukulmasta välillä sellaista hienoista naputtavaa ääntä joka huollon mukaan kuuluu aktiivihiilisuodattimesta. Kysyisinkin että onko sille naputukselle mitään tehtävissä kun huollon mukaan se on ominaisuus ei vika.

Tuttavani Citroen C5:ssa sama naputusääni kuuluu suoraan mittariston takaa joten kyseessä taitaa olla aika tavallinen “ominaisuus”. Voiskohan siihen itse kokeilla laittaa jonkinsortin eristystä ympärille vai mitä itse tekisit?

Näytä vastaus

Vastaus:

Aktiivihiilisuodattimelta syötetään bensahöyryjä imusarjan kautta moottoriin, ja pääsyä säädellään magneettiventtiilillä, josta tuo tikitys lienee peräisin. Järjestely toimii samoin suunnilleen kaikissa autoissa.

Tuollaisen äänen omatoiminen eristäminen on aika vaikeaa, joten eipä taida olla muuta keinoa kuin laittaa radiota kovemmalle.

Julkaistu: 25.2.2005

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.