Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 412

Kysy autoista - kysymys 412

Tapio Ketonen

Kysymys:

Kerropa,Ketonen etkö tosiaan ole kuullut bluebirdien vaihteistovioista koskaan?Oletko kysynyt asentajilta ,jotka niitä korjaa.Itse olen kuullut 90 luvun kahtapuolta olevien bluebirdien laatikkoja korjaillun paljonkin,siis vähän ajetuistakin(samaa olen kuullut myös saman ikäluokan sunnyistäkin).Tieto peräisin entisiltä merkkiedustus asentajilta

Näytä vastaus

Vastaus:

No en ole. Maailmassa on tietysti paljonkin asoita, joista en ole kuullut. Minun teoriani on ollut, että jos jotakin vaivoja on autoissa enemmältikin, niin kaipa niistä jotenkin tänne meillekin päin kantautuu tietoa. Mutta ei kai se sitten toimi. Bluebirdien omistajat ovat ilmeisesti olleet täysin tyytyväisiä autoihinsa eivätkä ole vioista liiemmin henkeä vetäneet. Ehkä myös korjaukset ovat tulleet halvoiksi, koska kukaan ei ole hinnoistakaan valittanut.

Tässä hommassa on ikävänä piirteenä se, että kaiket päivät pitää istua koneen ääressä naputtamassa tekstiä mihin milloinkin, nyt esimerkiksi tänne nettiin. Tähän pöydän viereen ei paljon tietoa virtaa, mitä nyt muutama huuhaasoitto tulee aina silloin tällöin. Niiden lisäksi tulee joskus myös sellaisia puheluita, joissa puhutaan asiaakin ja esimerkiksi kerrotaan tuollaisista tyyppivioista. Jos olisi mahdollista viettää aikaa enemmän merkkikorjaamoilla ja jutella asentajien kanssa, ehkä noita tietoja saisi kokoon. Mutta kuten sanottu, kukaan ei ole aiemmin hiiskunutkaan, että BB:n tai Sunnyn laatikko pettäisi.

Tai on sentään! Viime vuonna tein Tuulilasi 4 -numeroon juttua 800.000 km ajetusta Sunnysta. Omistaja kertoi, että autoon vaihdettiin vaihteisto joskus 400.000 kilometrin jälkeen. Enpä osannut tulkita tuota laatikon heikkoudeksi!

Bluebirdit ovat jo autohistoriaa, viimeiset myytiin joskus liki 12 vuotta sitten. Tokihan niitä on vielä paljon liikenteessä ja pitkään.

Julkaistu: 1.7.2002

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.