Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 411

Tapio Ketonen

Kysymys:

Kerropa, meillä on Peugeot 106 1.1 inde.. 1998 mallia, vikana ns öljyn tiputtelu, mistä mahtanee johtua tippoja ei tule paljon mutta autotallin lattiassa ongelma, paikallinen merkkihuolto ns vähätteli vikaa. Toinen kysymys koskee ns käynnistysongelmaa tulpat yms vaihdettu ja epäsäännöllisesti käynnistyy joskus kuin unelma joskus tarvitaan 2- 6 krt, bensan syöttöön kenties liittyvä vika, bensarele tms ??Kiitos hyvästä palvelusta ja ammattitaitoisesta lehdestä

Näytä vastaus

Vastaus:

Pientä oljyvuotoa ei ole helppo löytää. Ainoa keino on pestä paikat puhtaiksi ja seurata tilannetta säännöllisesti. Et kai tosissasi tarkoita, että minun pitäisi tietää, mistä sinun autosi vuotaa öljyä, vaikka en ole sitä ilmeisesti koskaan edes nähnyt??!!

Käynnistysvaiva voi liittyä bensansyöttöön tai vaikkapa ajonestoon. Tuollainen satunnaisesti ilmenevä vaiva on kyllä aika mahdoton löydettävä. Tällaisia tilapäisiä ongelmia meilläkin oli Peugeot 307:ssä, ja onpa myös Citroën C5 tehnyt pari kertaa jotain tuohon viittaavaa. Syy voi olla moottorinohjauselektroniikassa ja siihen liittyvissä tarkistusjärjestelmissä. Väärä signaali jostakin voi aiheuttaa tuollaista.

Eipä tuollaiseen oikein ole muuta tehtävissä kuin odottaa ja kärsiä. Vasta sitten, jos vika alkaa kiusata jatkuvasti, on toiveita löytää sen syy.

Julkaistu: 1.7.2002

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.