Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 4103

Tapio Ketonen

Kysymys:

Viime keväänä lehdessänne esiteltiin Renault Megane Sport, jonka piti tulla myyntiin jutun mukaan muistaakseni viime vuoden lopulla. Nyt kuitenkin kyseinen malli loistaa poissaolollaan kaikissa tavoittamissani hinnastoissa, eikä siitä ole mainintaa Renaultin internet-sivuillakaan. Kyseinen malli löytyy kuitenkin eräiden muiden Euroopan maiden valikoimista.

En ole ainakaan huomannut, että missään olisi ilmoitettu maahantuonnin perumisesta. Onko kyseinen malli tulossa jossain vaiheessa Suomeen vai jääkö suomalaisten sportti-rellujen saanti oman maahantuonnin varaan? Kyseessä olisi mielestäni mielenkiintoinen haastaja Golf GTI:lle.

Näytä vastaus

Vastaus:

Autokauppa on liiketoimintaa. Uuden automallin tuominen markkinoille vaatii aina myös rahallista panostamista. Varaosien ja huollon pitää olla saatavilla, ja toki muitakin kuluja aiheutuu. GTI-luokan autojen myynti on Suomessa varsin vähäistä, puhutaan ehkä 100-200 auton vuosimarkkinoista, ja kilpailu on kovaa, tarjolla on useita malleja.

Mitä ilmeisimmin Volvo Auto on laskenut, että myynnistä saatava tuotto ei kata kustannuksia riittävän hyvin, jotta tuonti kannattaisi käynnistää. Niinpä auto ei ole myyntiohjelmassa. Toki tilanne saattaa muuttua, ja jos tehtaan hinnoittelu osuu kohdalleen, niin mikäpä ettei tuonti voisi alkaakin.

Julkaistu: 17.2.2005

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.