Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 4081

Kysy autoista - kysymys 4081

Tapio Ketonen

Kysymys:

Tämä nyt ei ole kysymys vaan kommentti Timo Forssille sattuneeseen Berlingon koneen hajoamiseen. Tiedän yhden lähes vastaavan tapauksen jossa Berlingon(1.8 bensa -98) koneesta jäätyi juuri huohottimen putki. Tässä tapauksessa kävi onneksi kuitenkin niin että kone työnsi öljyt ulos mittatikun reiästä ja auto ymmärrettiin pysäyttää heti. Koneeseen ei tullut vaurioita.

Merkkihuollossa huohotinputkeen asennettiin sähkövastus ja sen jälkeen on toiminut hyvin. Mitä nyt ohjaustehostin toissatalvena tyrkkäs öljyt pihamaahan. Maahantuojalla oli kai aikanaan joku kampanja siitä sähkövastuksesta mutta eihän sitä tietenkään tähän autoon ollut laitettu.

Näytä vastaus

Vastaus:

Sähkövastuksiahan niihin huohottimiin on laitettu. Ilmeisesti tuossa aiemmassa tapauksessa öljyvalo ei syttynyt ajoissa, joten voitelun puute aiheutti vaurioita. Huoltokampanjat jäävät usein jostakin syystä hoitamatta, ja seuraukset voivat olla hankaliakin.

Julkaistu: 9.2.2005

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.