Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 4080

Kysymys:

Olin eräässä oululaisessa varaosaliikkeessä ostamassa Mobil Rally Formula 1:tä. Valittelin myyjälle neljän litran astian mielestäni korkeaa hintaa ja kerroin muualla saman astian olevan useita euroja edullisempaa. Tähän myyjä totesi sen halvemman öljyn olevan “halpakauppojen uusioöljyä”. Elikkä se olisi käytettyä ja putsattua öljyä, eikä uutta.

Epäilin tätä asiaa vahvasti, mutta myyjä pysyi kannassaan. Voiko tuo edellä kerrottu olla totta? Kusetetaanko meitä halvemman öljyn laadussa?

Näytä vastaus

Vastaus:

Pitäähän sen myyjän yrittää jotenkin perustella korkeampaa hintaa, joten homma on näemmä lipsahtanut valheen puolelle. Ei Mobil Rally Formula -purkeissa myydä mitään uusioöljyjä. Kyllä se on uutta tavaraa. Jos löytyy viitteitä muusta, niin eivätköhän ExxonMobilin lakimiehet lähde liikkeelle vauhdilla. Tuoteväärentäjät eivät pysy kauan markkinoilla.

On sitten eri asia, mistä nuo halvat öljyt ovat tulleet myyntiin. Ongelma on, että liikkeet eivät ilmeisesti pysty ostamaan öljyä virallisen maahantuojan kautta yhtä edullisesti kuin jostakin muualta hankituissa erissä. Voi olla, että alunperin muualle tarkoitetuissa öljyerissä jotkut ominaisuudet ovat erilaiset kuin tänne alunperin tarkoitetuissa. Tämä ei välttämättä tee niistä käytännössä huonompia.

Julkaistu: 9.2.2005