Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 408

Kysy autoista - kysymys 408

Tapio Ketonen

Kysymys:

Kerropa, onko 3-sarjan BMW (E30&E36 -92) millainen ajettava talvella, eli painaako paljon, onko luistonestoa, ja onko takaveto Suomen talvi kokematon kuski hyvä yhdistelmä Bemarin rattiin?Bemari on nimittäin yksi mahdollinen ehdokas listalla. Onko siinä mitään pahoja vikoja, niin kuin myös Saab 9000:ssa, Nissan Primerassa, Peugeot 306:ssa tai Honda Accordissa (90→) Kiitos!

Näytä vastaus

Vastaus:

Kokematon kuski ja vanha Bemari ovat vaarallinen yhdistelmä. Jos autossa ei ole luistonestoa, auto karkaa helposti käsistä. Kyllähän Bemarilla sitten on hauska ajella, kun on oppinut takavetoisen kikat, mutta opetteluvaihe voi olla vaikea.

Noissa 80- ja 90-lukujen vaihteen Bemareissa ehdottomasti pahin ongelma oli moottorin jakopään hammashihna. Sen virallinen vaihtoväli oli vain 40.000 km, ja hihnoja on pettänyt lyhyemmässäkin ajassa. Kun hihna vaihdetaan riittävän usein, autolla pärjäilee. Sitä ei kuitenkaan kannata ryhtyä vaihtamaan itse eikä edes viedä mihinkään nyrkkipajaan. Vaihtotyö on sen verran hankala. Viisainta on käyttää merkkikorjaamoa tai siten Bemareihin erikoistunutta erikoiskorjaamoa.

Julkaistu: 1.7.2002

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.