Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 406

Kysy autoista - kysymys 406

Tapio Ketonen

Kysymys:

Olen hankkimassa ensimmäistä autoani. Hintaa saisi olla 1500-2500€, ja ajokilometrejä alle 220 tkm. Ajelen lähinnä´n.10 km työmatkoja jne pikkureissuja. Millaista autoa noilla kriteereillä kannattaa katsoa?

Itseä kiinnostaisi Toyota Corolla 1.3, mutta hinnat tuntuvat todella korkeilta, esim -90vm, ajettu 220tkm maksaa 2900€. Paljon tuollaisesta kannattaisi maksaa?

Näytä vastaus

Vastaus:

Mielestäni olet oikeilla jäljillä etsinnässäsi. Corolla on käytettynäkin hyvä auto ja siksi haluttu, joten hinnat ovat aika korkealla. Tuolla tasolla ne hinnat taitavat liikkua. On kuitenkin hyvä muistaa, että tuon ikäluokan autossa tärkeämpää kuin muutaman satasen (euroissa) halvempi hinta on auton kunto. Korjauksiin hupenee äkkiä reilusti rahaa.

Corollasta kannattaa tutkia korin kunto, vuosimallista 1987 alkaen Corollan alkuperäinen ruosteenesto perustui vain lujaan uskoon, tehdaskäsittely oli kelvoton. Tuon ikäisissä autoissa on jo aika mätiäkin, mutta jos auto on kerrankin käsitelty uudelleen, tilanne on aivan toinen.

Jos tuo 220 tuhatta ajettu on ehjä ja re-käsitelty, niin saattaisi hinta olla linjassaan. Mutta näkemättä en uskalla autosta enempää sanoa.

Julkaistu: 2.7.2002

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.