Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 4048

Tapio Ketonen

Kysymys:

Mistä kummasta C5:sen takajarrut jäätyvät tälläisen pöllyävän lumen kaudella?Vikaa on haettu merkkiliikkeessä ja muuallakin, mutta turhaan, ei löydy jäätynyttä kohtaa eikä apua. 2. talvi jo eikä muilla vastaavaa ongelmaa…eivät ainakaan tunnusta.

Näytä vastaus

Vastaus:

Varmaan ne jäätyvät siitä samasta kohdasta kuin kaikki muutkin levyjarrut. Lunta menee jarrupalojen päälle, se sulaa vedeksi ja vesi valuu palojen ja levyn väliin ja jäätyy sinne. Mutta se sitten onkin aivan eri kuttu, että miten sen voisi estää!

Sen merkkikorjaamon porukkaa voit huoletta väittää valehtelijoiksi, tai sitten se on niin surkea murju, ettei kukaan muu huollata siellä autoaan. Meillä oli se tynnyrisaunan muotoinen C5 farkku kestotestissä reilut pari vuotta sitten, ja siinäkin jarrut taisivat pari kertaa ryytyä kevyesti kiinni. Renaultit ovat tästä suorastaan kuuluisia. Takapään levyjarrut ovat tätäkin syystä typerä ratkaisu, rumpujarrut jäätyvät harvemmin. Olen tosin tavannut tuon ilmiön joskus myös VW Transporterin takajarruissa.

Julkaistu: 27.1.2005

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.