Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 4035

Kysy autoista - kysymys 4035

Tapio Ketonen

Kysymys:

Minäkin havaitsin Corollassani (-04, 15 tkm) pienen, juuri ja juuri kuultavan ujelluksen vaihteistosta, jonka kuulee vain nyt talvirenkain, koska kesäkumit rohisevat niin kovasti. En vain ole pitänyt asiaa vakana pariin edelliseen ranskikseen verrattuna, jotka todella ulvoivat (kuulemma niissäkin ominaisuus, ei vika). Pitäisikö asiasta mielestäsi mainita Corollaa huoltoon vietäessä?

Näytä vastaus

Vastaus:

Autosta kuuluu aina käytettäessä jotakin ääntä. Noista ulinoista ja vollotuksista on kyllä itse kuulematta mahdotonta sanoa mitään, mutta edellisen kysyjän tapauksessa ilmeisesti ääni oli olemassa, jos kerran merkkikorjaamo oli ryhtynyt korjaamaan vaihteistoa.

Jos ääni poikkeaa selvästi muiden vastaavien autojen äänestä, niin silloin kyseessä kyllä on vika eikä yleinen ominaisuus. Jos kuulosi on normaali ja silti äänen kuuleminen tuottaa vaikeuksia, silloin vikaa tuskin on olemassa.

Julkaistu: 24.1.2005

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.